31 Aralık 2008 Çarşamba

Top 10

Bir çok yerde gördüm, küçük bir modelini de ben yapayım istedim. İşte benim gözümde 2008'in dünyada en iyi 10 sporcusu...

10)Valentino Rossi: Motor sporlarını çok takip etmesem de sporla ilgilenen herkes gibi Rossi'yi az çok tanıyorum. Bir ara F1'e geçmesi gündemdeydi. Araştırmalarıma göre hala öyleymiş. Bu sene de MotoGP'de şampiyon olarak bir süredir uzaklaşan gözleri tekrar üzerine çekmeyi başardı Rossi.

9)Dwyane Wade: Son zamanlarda çok eleştirilen rüya takımı canlandıran isimdi. Sakatlığının ardından nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyordu. 2008 yılı Wade'in kendisini tekrar kanıtladığı bir sene oldu.

8)Cristiano Ronaldo: Kendisini sevmem, gönül bu listeye Messi'yi sokardı ama bir sezonda 41 gol atmak her yiğidin harcı değildir. O yüzden kendisini öldürüp hakkını verme taraftarıyım. Transferiyle dünya basınını 6 aydan fazla işgal eden modern köle Ronaldo'yu 8. sıraya yerleştirdim.

7)Tia Hellabaut: Her ne kadar yüksek atlama deyince akla Blanka Vlasic gelse bu sene Hellabaut'un senesiydi. Önce Olimpiyat şampiyonu oldu, sonra Brüksel'de Vlasic'i 500.000 $'dan etti.


6)Pamela Jelimo: Golden League'de jackpotu tek başına yaparak 1 milyon $'a kondu. 18 yaşındaki Jamaika'lı, 800 metrede bütün yarışları kazanarak bu genç yaşında zengin oldu.

5)Tirunesh Dibaba: Atletimiz Elvan'ın 2 yarışta da önünde gelip altına ulaşan Dibaba bu sene çoğu kez rekor için koşsa da başarılı olamadı. Ancak birinciliği de kolay bırakmayacak gibi.

4)Rafael Nadal: Federer'in ambargo koyduğu grand slam şampiyonluklarını şampiyonun elinden aldı. Fransa Açık, Wimbledon ve Olimpiyat'ı alarak Federer'in önünde bir numaraya yükseldi.


3) Yelena Isinbayeva: Tüm rakipleri atlayışlarını bitirdikten sonra bir astsolis edasıyla alıyor sırığını eline. Konuşmaya başlıyor sonra. Artık ne paylaşıyorlarsa atlayamadığı yüksekliği az gördüm. Başarısı, sırıkla atlamanın Golden League jackpot'u dışına atılmasına sebep oldu.

2) Michael Phelps: 8 altın madalya, 7 dünya 1 olimpiyat rekoru. Hakkında daha fazla bir şey söylemek anlamsız sanırım.

1) Usain Bolt: Çin olimpiyatarına damga vuran isim Michael Phelps'le beraber Bolt'tu. Refleks süresi en geç 2. atlet olarak başladığı yarışı açık ara dünya rekoruyla bitirdi. Son anlarda hızını korusa 9.55 gibi bir dereceyle bitireceği hesaplanmış. 9.69 bile insan hayalinin ötesinde bir derece. Puma da bu işten sağlam reklamını yaptı.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
more or less I agree with your proposal.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)