22 Nisan 2009 Çarşamba

Hepimiz Dalanız Hepimizi Alınız=)


Ergenekon'la beraber bizim okul da ünlü oldu. Malumunuz sitenizin yazarları İSTEK Vakfı öğrencileri. Vakfa yapılan "birinci dalga"da da bizzat olay yerindeydim. Hani şu genel müdürlük ve üniversite baskınlarında. Sabah 08:00'da okula genel polis memurları öğretmen ve öğrenciler dahil herkesin okula giriş-çıkışını yasakladı. Başka İSTEK okuluna gidip Acıbadem yatakhanesinde kalanlarında okuldan çıkması yasaklandı yani.

Sonrasında vakıf binasında arama yapılmış ve tonla belge, hard disk vs. götürülmüş. Polis ağabeylerimiz ne olur ne olmaz diye bizim okulu da bir ziyaret ettiler. Ergenekon belgeleri öğrencilerin ders kitaplarının arasında mı diye dolaplarımızı kontrol ettiler. Müdür yardımcılarının dolaplarını incelediler.

En sonunda silah var mı diye üstümüzü aramalarını bekliyordum ama o kadar saçmalamadılar.

Ama bu kadar saçmalamışlar. 2 gün önce Beykoz'daki vakıf arazisinde bir ordoyı donatacak cephane ele geçirilmiş. Silahların yer altında bozulmuş olması gerektiğinden falan bahsetmeyeceğim. Biraz aklı olan bunu anlar zaten. Ben olayın fiziksel yönden değil, hukuki yönden imkansızlığına değineceğim.

Bu arazi İSTEK Vakfı tarafından 14 sene önce yaz okulu yapılması amacıyla alınmış. İddia edildiği gibi, Dalan'ın belediye başkanlığı sırasında ucuza kapatılan bir yer de değil. O tarihlerde alınan bir yer değil çünkü. Alındıktan bir sene sonra SAT Komandoları arazinin yanındaki toprağı satın alarak üs kurmuş ve bölgeye giriş çıkış denetim altına alınmış. Toprak sahibi olmasına rağmen Dalan'ın bile oraya izinsiz giriş hakkı yok.

İşin tuhafı arazi hakkında iki dava var. Davanın hakimleri bile inceleme yapmak için izin almak durumundalar. Devletin açtığı bu davalar sonucunda izin kağıdıyla bu araziye giren son kişiler de yine devletin adamları.

Varın siz getirin devamını...

Hiç yorum yok: