6 Nisan 2009 Pazartesi

Halter - Güreş


Şu sıralar Romanya'nın Bükreş'inde ve Litvanya'nın Vilnus'unda devam eden iki Avrupa Şampiyonası var. Bizim spor basınımız pek ilgilenmez böyle haberlerle ama biz esgeçmeyelim, başarılı sporcularımıza yer verelim.

Bükreş'teki halter oyunlarıyla başlayalım. Türkiye'nin ilk kadın olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan silkme, koparma ve toplamda rakiplerine fark atarak 3 altın birden kazandı.

Erkeklerde ki madalya umudumuz Sedat Artuç ise koparmada ikinci, silkmede dördüncü ve toplamda dördüncü olarak ülkemize 1 gümüş madalya getirdi.

Güreşteyse grekoromen stil de tüm güreşçilerimiz dereceye giremeden elendi. Serbestteyse, Fırat Binici ve Serhat Balcı'yla güldük. Binici gümüş, Balcı bronz kazandı.

Başarılı olduğumuz bu sporlara karşı medyamızın daha özenli olması lazım. Elin Finlandiya'lısı yapabildiği tüm kayak sporlarını teşvik edip, televizyonlarında reklamını yaparken, biz ata sporumuz güreşi olimpiyattan olimpiyata hatırlıyoruz. Halbuki Avrupa ve Dünya şampiyonaları da en az olimpiyatlar kadar önemli. İş güreş veya halter olunca Dünya Şampiyonu olmak kolay gibi gözüküyor.

Vereceksin 150 kiloyu gazetenin genel yayın yönetmenine, taşısın bakalım nasılmış rekor kırmak...

Hiç yorum yok: