27 Temmuz 2009 Pazartesi

Çıkacaklar

Biraz daha müzik dünyasından gidelim. Zira piyasa hayli hareketli bu günlerde.

Jay-Z, Blueprint serisine devam ediyor. Yeni albümünün adı The Blueprint 3. Yapımcılığını Timbaland yaptı. Kanye West ve Rihanna'yla düet şarkılar olduğu açıklanmış. Basına söylenmemiş ama en az bir tane illa Beyoncé'yle vardır. 11 Eylül'de piyasaya çıkacak albüm, Jay-Z Def Jam şirketinden ayrıldığı için yeni kayıt şirketi Live Nation etiketiyle çıkacak.

Acun'la çifte telli oynayan "bizim oğlan" 50 Cent'te Jay-Z'yle aynı gün çıkaracak albümünü. 2007'de çıkması kararlaştırılan, sonra Curtis albümünün yayınlanmasıyla çıkışı ertelenen Before I Self Destruct, 11 Eylül'de piyasaya çıkacak deniyor. 2007'den beri en az 10 kere ertelendi herhalde bu CD'nin çıkış tarihi. Son karar bu şimdilik.

Press Play'den beri suskun duran P.Diddy, TV programlarından vazgeçip müziğe dönmüş ama kendine güvenmiyor belli ki. Last Train To Paris adlı albümünü Eylül'de çıkarmayı planlayan Diddy, Jay-Z ve 50 Cent'le kapışmamak adına albüm tarihini ertelediğini açıklamış. Biggie Smalls öldüğünde tavan yapıp sonra düşüşe geçti Diddy. Yapımcı olarak daha başarılı artık. Yine de dinlemeden bir şey dememek lazım tabii.

Jay-Z'nin keşfettiği Rihanna'nınsa albümü 2009 sonunda çıkacak. Rihanna'ya Jay-Z, Kanye West, Pharrell Williams ve , 'Bleeding Love' ve 'Battlefield' gibi şarkıların söz yazarı OneRepublic üyesi Ryan Tedder eşlik edecekmiş. Chris Brown'da yayınladığı bir videoyla özür dilemiş efendim.

Ben sevmem ama dinleyeni vardır, Tokio Hotel'in 2 Ekim'de çıkaracağı albümün ismi Humanoid olarak belirlenmiş. İnsansı tarzı bişi yani. Elemanların dördü de ayrı telden çalıyor zaten. Albümün adını güzel bulmuşlar.
Son olarak yine son dönemde patlayan bir isim var; Bedük. Klipte kolbastı oynatmasa belki duyamayacaktık onu. Ama uluslararası alanda başarı yakalayabilcek türde müzik yapıyor. Üstelik söz, müzik, yapımcılık vs. her şeyi kendisine ait. Serhat Bedük adıyla çıkardığı ilk albümde yapımcılarla çalışan Bedük, yaptıkları işi beğenmeyince, daha doğrusu uyuşamayınca, evinin üst katını alıp bir stüdyo kurmuş. Even Better ve Dance Revolution albümleri de bu stüdyodan çıkmış. Çok sayıda hit olacak parça var içinde. Amerikalı olsa, iddia ediyorum, tüm dünya bu şarkılarla dans ediyor olurdu sahillerde.

Neyse fazla uzatmayalım, Bedük Cornetto reklamında çalan Gel Aşka şarkısının orjinalini ve 3 yeni versiyonunu içeren bir maxisingle yapmış ve sahil kentlerini içeren bir konser turuna başlayacakmış. En son Erdek'te çıkmıştı. Sizin oralara gelirse bir gidin dinleyin derim. Pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok: