30 Mart 2009 Pazartesi

Zero 7 - Somersault

Seçimlerin stresinden kurtulup, yine eski modumuza dönelim artık. Bu kadar ciddiyet yeter...

Yine arkada rahatlatıcı bir gitar sesi ve eşsiz bir kadın vokal. Sakin bir ortamda vakit geçirirken fonda sürekli dönebilecek, kaç kez bitip yeniden başladığını bile anlayamayacağınız, mükemmel bir şarkı. Grup olarak hep bu tarz müzik yapıyorlar zaten. Mart ayı içeriseinde ülkemize gelip bir de konser verdiler ancak canlı performansları beklenilen kadar güzel olmamış. Ancak yine de uyku kaçtıysa, gece geç saatte herkese hitap edebilecek yumuşaklıkta bir müzik.

İsmine kanıp da takla attıracak hareketlilikte bir şey beklemeyin...

Yerel Seçimler 2009


AKP CHP MHP DSP DTP BBP BAĞIMSIZ

Son gülen iyi gülen taraf mı oldu? Belediye başkanları açısından öyle. Ancak başbakan yaptığı konuşmada istediği yerlerin alınamaması nedeniyle beklediğini alamamış gözüktü. Özellikle Antalya'nın kaybedilmesi, buraya onca yatırım yapan hükumeti üzmüş.

İstanbul'da açıklamalar savaşının galibi AKP oldu. CHP'den 4 ilçeye itiraz gelse de (Beylikdüzü, Beyoğlu, Tuzla, Çekmeköy) sonuç değişmeyecektir. NTV'de Mehmet Barlas, Kılıçdaroğlu'nun yarattığı rüzgarın seçimle birlikte biteceğini ve Kılıçdaroğlu'nun geri çekileceğini düşündüğünü söyledi. Bence durum tam tersi. Ben CHP'nin İstanbul'da bu denli oy alabileceğini düşünmüyordum. Asıl olarak bu seçimler gösterdi ki, Deniz Baykal'ın koltuğundaki yapıştırıcı çözüldüğü zaman o koltuğa oturması gereken isim Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Ankara'da Melih Gökçek 3. dönemdir göreve seçildi. Ancak oy oranlarında ciddi düşüş var. Bunun sebebi CHP ve MHP'nin oy oranlarındaki %20'ye varan artış. Çoğu uzmana göre Karayalçın'nın genel başkanlıkla belediye başkanlığı arasında gidip gelmesi sonucu seçimi kaybettiği yönünde. Bu boşluktan faydalanan MHP'li Mansur Yavaş, AKP'ye ikinci bir alternatif olarak ortaya çıktı ve %27'ye kadar yükseldi. Melih Gökçek AKP faktörüyle ipi göğüsledi.

Melih Gökçek, İzmir seçimlerine de etki yapmıştı. Ankara'nın su sorunuyla uğraşırken gözleri İzmir'e çevirince, Aziz Kocaoğlu prim yaptı. Geçen seçimlerde kazanan Ahmet Priştina'nın vefatıyla göreve gelen Kocaoğlu, gerek Gökçek'le girdiği söz düellolarında gerek yerel kanallarda katıldığı münazaralarda İzmir halkının desteğini almış gözüküyor. CHP'nin İzmir'deki başarısı ilçe belediyelerinde de kendisini gösteriyor. Tek bir ilçe hariç hepsi CHP'yi seçti.

Üç büyükşehirde seçim durumları böyleydi. Genel duruma bakarsak, oyların etnik, dini ve sosyoekonomik kriterlerle verilmiş durumda. İç ve Doğu Anadolu neredeyse tamamen AKP'nin, Akdeniz ve Ege kıyışeridinin tamamı CHP'nin oldu. Güneydoğu'da Kürt kökenli vatandaşların seçimi tahmin edileceği gibi DTP'den yana oldu. MHP'yse Güneydoğu, Ege ve Karadeniz gibi farklı bölgelerden farklı belediyeler elde ederek başarılı bir sonuç aldı.

Seçimin en kazançlı partilerinden biri de Saadet Partisi. AKP'nin ısrarla kendilerini merkez sağ parti olarak tanımlaması sonucu milli görüş fikrinin tek temsilcisi olarak kalan SP, seçimin en çok oy alan 5. partisi oldu.

Seçim yasaklarının sona erdiği andan itibaren yaptığımız yayın böylece son buluyor. Bir dahaki seçimde yine en erken ve en doğru sonucu leocorona'da bulacaksınız...

Seçimlerin hayırlı olması dileğiyle...

29 Mart 2009 Pazar

İstanbul Kimin?

İstanbul konusunda tam bir bilmece yaşanıyor. CHP'den Gürsel Tekin "öndeyiz" dedi, AKP'den karşı açıklama geldi. Sanki boks maçındayız. İki tarafta maç bittikten sonra kollarını kaldırdı, ben kazandım diye seyircilere şov yapıyor. Sonucu henüz masa hakemleri bile kesin olarak bilmiyor.

Hakemler sonuçları tek tek anons anons edecek, aradaki farklar birbirinden çıkartılacak ve BAM!

Kazandıklarına olan inançları tam olan CHP tarafı mı, yoksa sonuçları tedirgin bir sessizlikle izleyen AKP mi kazanacak?

Yarın bambaşka bir Türkiye'ye uyanabiliriz...

Sonuçlar

Sanırım seçim sonuçlarını TV'den takip etmek yerine parti merkezlerinden almak daha doğru olacak. Çünkü farklı kanallar farklı sonuçlar açıklıyorlar. CHP merkezine göre oylar 41 -41 gidiyor. NTV ise 49-32 gibi çok farklı sayılar açıklıyorlar. habertürk'e göre AKP 42.6 CHP 40.7. Buna göre CHP'nin söyledikleri doğru gibi. Sonucu hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu açıklamasında söylediklerine göre seçimle ilgili az çok beklediğini bulmuş. AKP'nin oy kaybına uğraması CHP'de keyifleri yerine getirmiş gibi. İstanbul'un varoşlarının çözüldüğü görüşünde. %40'lık hedefi tutturmanın sevinci var. Erken açıklama yapmasının nedenini de bu denli yakın oy oranına bağlıyorum. Kılıçdaroğlu İstanbul'da kazanamasa bile kendisini ispatladı. Herhangi başka bir adayın alacağından en az 10 puan fazlasını aldı.

Ankara'da Gökçek tahmin edildiği gibi önde. CHP ve MHP'nin oyları eşit gibi. Oylar bölünmüş durumda. Gökçek %37.7 Karayalçın % 32.4

Kesin Sonuçlar:

AKP: Trabzon, Burdur, Ağrı, Bayburt, Kars, Erzincan, Amasya, Bitlis, Elazığ, Kayseri, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Tokat, Aksaray, Karaman, Bartın, Ardahan, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Niğde, Rize, Yozgat

CHP: İzmir, Sinop, Edirne, Giresun, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Artvin, Çanakkale, Tekirdağ, Zonguldak,

MHP: Kastamonu, Bartın, Isparta, Osmaniye

DSP: Ordu, Eskişehir

DTP: Diyarbakır, Hakkari, Batman, Siirt, Tunceli

DP: Yalova

BBP: Sivas

23 Mart 2009 Pazartesi

Watchmen


Aslında 12 sayılık bir çizgi roman olan Watchmen'in , sinemaya uyarlaması. Maskeleri ve kostümleriyle bu altı süper kahramanlar adaleti sağlamaya çalışırlar. Alışıla geldik süper kahramanlardan farklı olarak bu süper kahramanlar halkın içinde dolaşırlar.

Amerika ve Sovyetler Birliği arasındaki nükleer savaşı engellemeye çalışırlar. Savaşın bitmesiyle dağılan süper kahramanlar artık halktandır ve işlerini bırakmışlardır. Bir süre sonra içlerinden birinin(Komedyen) öldürülmesiyle zamanla tekrar toplanırlar ve bu işi araştırmaya başlarlar. Böylece grup tekrar birleşir ve macera yeniden başlar. Sonun tam bir süpriz olduğu film çok güzel.

Tavsiye ederim.

22 Mart 2009 Pazar

Slumdog Millionaire (Milyoner)


Jamal Malik Mumbai, kahramanımız olan Malik gecekonduda yaşar ve yetimdir. Buna rağmen milyoner olmaya çok yaklasmıştır. Buna izin vermek istemeyen program yapımcıları, bunun nasıl olabileceğini araştırmaya başladılar. İşin ilginç ise Malik'in başından geçen olayların sorularla paralel olması. Büyük bir şans veya kader olabilir. Zaten asıl soruda bu. Filmin sonunda bu soruya siz cevap vericeksiniz.

Hint filmi olmasından dolayı tepkiler alan film aslında çok güzel. Farklı bir senaryosu var. Senaryo farklı görünsede çoğu filmlerde olduğu gibi asıl konu aşk.

Herkese tavsiye ederim bence seyredilmesi gereken bir film.

21 Mart 2009 Cumartesi

NanoTeknoloji

Intel, yeni seri atom işlemcisi...

Amy McDonald - This Is The Life


Sanırım önce okulda tenefüslerde çalınmaya başlanmıştı. Sonra kardeşim peşini bırakmadı, gitti araştırdı buldu şarkıyı. Geceleri yatmadan bir kaç kez dinler olduk. Sıkılmadan dinleyebileceğiniz yumuşak bir şarkı. Ablanın sesiyle gitar çok güzel uyuşuyor...

20 Mart 2009 Cuma

Yerel Seçimler 2009



Bir de şu atkı olayı var. Propaganda için herhangi bir ile giden genel başkanlara hemen yerel futbol takımının atkısı veriliyor. Miting bu atkıyla yapılıyor. Bilinçaltlarına “bende sizden biriyim” iletisi gönderilmeye çalışılıyor. Bu mitinglerin tamamı yerel kanallarda baştan sona gösteriliyor. Mitinge gitmeyen yerliler bile izliyor sonuçta. Ama her yerde de olmaz ki bu. Malatyalı mısın? Erzurumlu musun? Rizeli misin?


Bence işi uzatmadan milli takım atkısıyla çıksınlar. Ama şurayı atladık, o zaman güneydoğudaki oyları nasıl alacaklar?

Yerel Seçimler 2009

Bu ne israftır kardeşim! İstanbul’un her yanında fazlasıyla görüntü kirliliği var. Hele bazı meydanlara gelindiğinde iş çığırından çıkıyor. Birkaç partinin bayrağı aynı direğe asılmış, hangisinin kime ait olduğu belli olmuyor. Ne gerek var bu işlere anlamıyorum. Vatandaş en çok bayrak asana mı oyunu veriyor? O paraları kömür almaya harcasalar da iyi etmezler mi(!)

Yerel Seçimler 2009

Murat Karayılan

Ahmet Türk


Gerçekten yukarıdaki örneklerdeki gibi bazı soyadları sahipleriyle hiç uyuşmuyor. Atalarının ve kendilerinin ne derece ters düştüğü soyadlarından belli zaten. Ama belediye seçimlerinin gelmesiyle beraber soyadını kendisiyle özdeşleştirdiğim bir adam çıktı karşıma. Şu sıralar Bakırköy caddelerinin hepsinde kendisini ve o içe işleyen gülüşünü görmek mümkün…

Oğuz Satıcı

7 Mart 2009 Cumartesi